Vid rollsättningen av Inseglet var många stora namn förhandstippade som t.ex. Michelle Pfeifer, Keanu Reeves, Nicole Kidman och Johnny Depp för att bara nämna några. Filmteamet fastnade dock för två relativt okända talanger, nämligen Carolina Bergman som riddaren och Kai Bergman som döden. Att valet av dessa på något sätt skulle ha med den begränsade budgeten att göra förnekas å det bestämdaste.

Carolina Bergman är en erfaren skådespelerska som har stora roller från teatern bakom sig. Hon har spelat allt från Lilla Rödluvan till Lady Macbeth och alltid med samma inlevelse. På frågan hur hon kommer att minnas sin medverkan i Inseglet svarar hon: "…det var så hlvts kallt att vi då och då fick avbryta inspelningen för att jogga runt på borggården varv efter varv efter varv efter varv…".
Kai Bergman var kanske den mest otippade till rollen som döden, då hans talang var i princip ett oprövat kort. Den enda uppgiften om herr Bergmans tidigare skådespelarinsatser är som orch nummer 712 på ett slagfält i Sagan om Ringen, men det är osäkert om den scenen verkligen kom med efter klippningen. Angående sin rollprestation i Inseglet säger han att "…jag sa repliken 'jag är döden' så många gånger att jag till slut började tro på det själv…". Att Kai Bergman efter inspelning skulle vistats en kort tid på mentalsjukhus avfärdas som lögner och rena spekulationer. Dessutom kommer vita tvångströjor bli den nya modeflugan - vänta och se bara.

Nyheter

Filmen
Filmkrönika
Bakom kulisserna
Livesändning

 Den 13 April kl. 23:30
sänder vi live från Oscarsgalan. Inseglet är nominerad för bästa utländska film.
Missa inte den spännande upplösningen.

Actionfigurer!!
Varusortimentet är utökat med två nya actionfigurer. Beställ nu - imorgon kan det vara för sent.

 

©k_c_v_a_bergman 2002